Notvikendagen

Arbetsdag på Notviken

Drygt 15 man hade hörsammat Ing 3 Kamratförenings upprop om att fredagen 12 maj "vid förmiddagsfikatid" träffas vid minnesstenarna på Notvikens gamla lägerplats utanför Luleå för att räfsa löf, rycka upp slybuskar, kapa ett par torrakor samt höra gamle Lv 7-aren och Notvikenforskaren Evert Eriksson och vår egen Erik Hansson berätta och visa bilder från Notvikenlägret.

Väderspåmännen i press, radio och TV lovade regn men vid minnesstenarna lyste solen. Erik Hansson och Mats-Einar Wallin hade inte bara fixat krattor, yxor och en och annan bågsåg utan också plockat med arbetshandskar till de som i sin dagliga gärning inte var så vana vid handfast arbete. För att få kraft inte bara till städningsarbetena utan också till den kamratliga samvaron hade Erik och Mats-Einar med två stora byttor kaffe och bullar och wienerbröd för en ingenjörpluton.

Det finns tankar på att upprepa den här träffen nästa år och då försöka hitta en dag då även I 19:s och andra kamratföreningar kan delta. Kanske kan Notvikendagen bli en tradition med inte bara en stunds "vårarbete" vid minnesstenarna utan också ett besök vid någon annan sevärdhet i området, sa Ing 3 Kamratförenings nye ordförande Jerker Persson och möttes av bifallande nickar från övriga kamrater.

Uppdaterad 2006-05-18
Bilder från arbetsdagen